Schilderijen tussen de boeken januari – maart 2024 in Het Colofon, boekwinkel in Arnhem

Inspiratiebron was rebelse Poolse poëzie, vertaald door Sylwia Falińska met dank aan Marijke Foncke.
De gedichten zijn te beluisteren met de QR-code bij het werk.

Lokaal9 is een verleg-je-grenzen-amateur-schildergroep uit Arnhem onder leiding van Jan Meijering.
Wekelijks komt de groep bijeen om te tekenen, te schilderen en feedback te krijgen. Lokaal9 exposeert in Arnhem op diverse plekken zoals een wijkcentrum, stadstuin of café. Het is een lokaal initiatief dat inspiratie zoekt in de stad en bij Arnhemse mensen.

Sylwia Falińska, opgegroeid in Polen, vertaalt vanuit een grote liefde voor poëzie. Met Lokaal9 werkte ze aan een verbeelding van 14 gedichten: Poolse rebelse poëzie uit de beklemmende jaren van de Tweede Wereldoorlog en het communisme. De gedichten gaan over worstelingen met onderdrukkende omstandigheden en geven opening naar een innerlijke wereld van schoonheid en vrijheid.

In een dummy zijn de gedichten in het Pools en Nederlands te lezen met originele illustraties van de deelnemers van Lokaal9. Dit proefboek is een tussenstap voor een geïllustreerde uitgave die in de toekomst in Het Colofon gekocht kan worden.

Beluister de gedichten thuis of in de trein via deze link: https://janmeijeringkunst.nl/Rebelse_Poolse_gedichten/Overzicht.html