Arnhems landschap
groep 7 – 8

5 x 90 min.

Prijs € 600 incl. materiaal

Arnhems landschap in acrylverf. Natuur, erfgoed en creatief proces.

Arnhem is een stad van heuvels, bomen en water. Dichtbij school gaan de kinderen in een stadspark het Arnhemse landschap tekenen en inspiratie op doen voor een schilderij van hun eigen ‘Arnhemse landschap’.
Door de eeuwen heen is Arnhem getekend en geschilderd. In de Romantiek stond natuur en natuurbeleving centraal. Dit project gaat over erfgoed, aandacht voor de natuur in de leefomgeving van de kinderen en creativiteit van de leerlingen.

Eerst wordt gewerkt aan tekenvaardigheden: hoe teken je een boom, hoe maak je diepte en lichtval. Daarna is er de buitenles in de natuur: een park dichtbij school waar de kinderen tekeningen maken van wat hen inspireert. Steeds werken ze aan hun ideeën: hoe komt mijn schilderij er uit te zien, welke dieren en/of mensen komen er in. Technieken in acrylverf, kwasten en penselen worden in een derde les geleerd en geoefend.
Alle schetsen en oefeningen worden bewaard in een onderzoeksmap. Vanuit deze verzameling wordt in de laatste twee lessen het uiteindelijke schilderij gemaakt. Zo doorlopen de leerlingen het creatieve proces van inspiratie, oefeningen en ideevorming tot resultaat.
De schilderijen worden in school tentoongesteld en vormen samen een panorama van het Arnhemse landschap.