‘Panorama de Nude’ is een project vanuit basisschool De Nude in Wageningen waarbij ik met kinderen hun wensen over speelmogelijkheden besproken en in beeld gebracht heb. Dit mondde uit in een groot schilderij dat in de openbare ruimte tentoongesteld werd.

Wijk De Nude gezien door kinderogen
(een kort verslag)

‘Panorama De Nude’ is een tien meter groot schilderij dat door buurtkinderen uit De Nude gemaakt is onder leiding van kunstenaar Jan Meijering.
In het kleurrijke schilderij is te zien wat kinderen uit De Nude mooi en belangrijk vinden in hun woonomgeving. Leerlingen van brede-wijk-school De Nude maakten in de klas tekeningen die in de meivakantie door meer dan twintig kinderen in wijkcentrum De Nude uitgewerkt zijn tot het panoramische schilderij.
Kinderen laten zien dat er in De Nude veel ruimte is om te spelen en te sporten en dat de kinderen het gras met bloemen en bomen mooi vinden. Veel kinderen zouden graag in een huisje met een puntdak wonen. Een kasteel met hoge torens in De Nude is een droomwens van velen. De kleine kinderen willen meer glijbanen en schommels en de groten willen een voetbalkooi en een zwembad. Plekken om elkaar te ontmoeten zijn voor alle kinderen heel belangrijk.
‘Panorama de Nude’ is gemaakt om de wijk nog mooier te maken en alle bewoners op te roepen om creatief met hun woonomgeving om te gaan.